food

Spotkanie przemysłu spożywczego

18 marca 2022r., Hotel Tobaco, Łódź

Szanowni Państwo,

wejście w 2022 rok to dynamiczny czas podsumowań i początek nowych kierunków dla rozwoju sektora spożywczego.

Jest nam bardzo miło poinformować, że w dniu 18 marca 2022r w Łodzi, organizujemy konferencję, na którą serdecznie zapraszamy wszystkich przedstawicieli branży spożywczej.

• Podejmiemy temat szeroko pojętej kultury bezpieczeństwa żywności, jej definicji i genezy, a przede wszystkim - zastosowania w wybranych standardach. Przedstawimy też najciekawsze modele budowania kultury bezpieczeństwa żywności wykorzystywane w praktyce. Temat ten przybliży Państwu nasz wieloletni audytor i ekspert bezpieczeństwa żywności - Jacek Markiewicz.
  • Bliskie wszystkim zagadnienia ekologiczne i założenia certyfikacyjne w nawiązaniu do obowiązujących od 2021r. wymagań prawnych przedstawi Ewa Wanot, specjalistka w tej dziedzinie i kierownik certyfikacji w branży agro-spożywczej oraz biopaliw.
  • Pani Paulina Szulc wprowadzi temat śladu węglowego w produkcji spożywczej i możliwości zarządzania strategiami zrównoważonego rozwoju.
  • Natomiast Rafał Pietrasik, kierownik certyfikacji branży spożywczej, zapozna Państwa z wnioskami z ostatnich doświadczeń audytowych w zakresie IFS v7.

Olbrzymią wartość dla spotkania wniesie aktywny udział naszych klientów - Carrefour Polska oraz Zeelandia - którzy zgodzili się podzielić z nami swoimi doświadczeniami i osiągnięciami w ww. tematach.

W programie:

• Kultura  bezpieczeństwa żywności w kontekście wymagań prawnych;
  • Praktyczne podejście do tematu kultury bezpieczeństwa żywności - doświadczenia firmy Zeelandia;
  • Certyfikacja ekologiczna w świetle zmian prawnych od stycznia 2021;
  • Certyfikacja ekologiczna w sieci handlowej - dobre praktyki Carrefour Polska;
  • Ślad węglowy produkcji żywności;
  • IFS v7 najczęstsze wnioski, niezgodności, ocena ryzyka, właściwa interpretacja wytycznych, częstotliwość przeglądów zarządzania.
Koszt spotkania:

-  950 zł netto (w tym koszt z cateringiem);

- 1100 zł netto (koszt z cateringiem i parkingiem 1 doba)

Istnieje możliwość rezerwacji noclegów przez Bureau Veritas Polska lub indywidualnie (240 pln pokój 1os. ze śniadaniem, 295 pln pokój 2os. ze śniadaniem)

Kontakty do organizatorów:

Patrycja Żbikowska, patrycja.zbikowska@bureauveritas.com, 601 699 309