food

WEBINAR: IFS Food wersja 7. Zmiany i wymagania

lut. 18 2020

Spełnienie wymogów wynikających ze standardów bezpieczeństwa żywności nie jest działaniem jednorazowym, gdyż wymaga ciągłego doskonalenia.

Międzynarodowy standard żywności IFS Food znajduje się obecnie na finalnym etapie rewizji mającym na celu wypracowanie ostatecznego kształtu standardu w wersji 7.

Standard opiera się na głównych aspektach zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności. Jednak szczególny nacisk kładziony jest na tworzeniu zaufania do produktów i procesów, co oznacza, że ​​bezpieczeństwo, jakość i zgodność ze specyficznymi wymaganiami klienta są zapewnione poprzez niezależną ocenę na miejscu.

Kiedy oficjalnie zostanie opublikowany nowy Standard?

Jak zaplanować proces przejścia na IFS Food w wersji 7.?

Od kiedy zaczną obowiązywać audyty zaktualizowane o nowe wymagania?

Jak liczne i czego konkretnie dotyczą zmiany w Standardzie?

Jak zmienia się dokumentacja oraz wymagania dla jednostek certyfikujących?

To tylko niektóre z pytań na jakie postaramy się odpowiedzieć na webinarze, na który zapraszamy przedstawicieli sektora spożywczego: dostawców detalicznych i hurtowych, producentów żywności, a także przedstawicieli koncernów przetwórstwa spożywczego oraz wszystkie osoby zainteresowane tematyką bezpieczeństwa żywności.

Data WEBinaru:

13 marca 2020, Godzina: 10:30-12:00

Omawiane zagadnienia:

• główne zmiany w Protokole audytu IFS Food
  • główne zmiany w Liście wymagań IFS Food oraz informacje zwrotne po audytach testowych
  • główne zmiany w wymaganiach dla jednostek akredytujących, jednostek certyfikujących i audytorów
  • główne zmiany w raportowaniu, oprogramowaniu AuditXpressXTM i bazie danych IFS

Prowadzący spotkanie:

Jacek Łasak - audytor wiodący systemów i standardów w branży spożywczej (IFS, BRC, FSSC 22000, ISO 22000, ISO 9001, Nestle Quality Management System) oraz audytor dostawców między innymi: Nestle, McDonald’s, General Mills, Haagen Dazs. Ponad 20 lat doświadczeń w prowadzeniu audytów w branży spożywczej.

Zapraszamy do zapisów! Uwaga! Liczba miejsc ograniczona. Liczy się kolejność zapisów.

banner IFS