#restart your business with BV

#RESTART YOUR BUSINESS WITH BV - udoskonalony o cyfrowy ekosystem

lip. 2 2020

Kolejnym krokiem w zakresie niezależnej oceny zgodności #RESTART YOUR BUSINESS WITH BV jest powstanie cyfrowej platformy pomagającej w uzyskaniu potwierdzenia zgodności z procedurami sanitarnymi oraz środkami mającymi na celu poprawę bezpieczeństwa i higieny pracy, zgodnie z lokalnymi i międzynarodowymi normami w warunkach pandemii COVID-19. Cyfrowy ekosystem to także platforma umożliwiająca sprawdzenie, czy dany obiekt posiada ważny certyfikat bezpieczeństwa SAFEGUARD.

Platforma zawiera zestaw aplikacji, które wzmacniają pakiet rozwiązań #RESTART YOUR BUSINESS WITH BV jako niezależnej oceny zgodności. Rozwiązanie zostało zaprojektowane tak, by spełniało potrzeby firm, które są gotowe do wznowienia działalności w odpowiednich warunkach sanitarnych.

Co oferuje platforma #RESTART?

Platforma obejmuje narzędzia pomocy operacyjnej dla firm, które chcą zapewnić zainteresowane strony co do ich zgodności z przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa i ochrony zdrowia oraz wdrożonymi środkami minimalizującymi ryzyko zakażeń. Platforma pozwala również uzyskać etykietę zgodności SAFEGUARD – potwierdzenie dla gości, klientów oraz partnerów biznesowych, że dane miejsce pozwala na bezpieczny pobyt.

Uruchamiając program #RESTART YOUR BUSINESS Bureau Veritas wykorzystało swoją wiedzę fachową dotyczącą procesów certyfikacji i zarządzania ryzykiem w zakresie światowych praktyk higienicznych i wymagań prawnych w celu wsparcia firm w okresie powrotu do tzw. normalności. Celem programu #RESTART jest niezależna ocena zgodności jako skuteczne narzędzie zarządzania ryzykiem i budowania zaufania wśród klientów.

Cyfrowa platforma Bureau Veritas spełnia dwa wymagania firm i organów publicznych:

• Identyfikowalność: strona podaje dane o obiekcie, które zawierają wszystkie informacje zebrane podczas audytu, jak również ogólne informacje o zgodności z normami na poziomie globalnym i lokalnym - w przypadku zachowania wymogów sanitarnych samego obiektu.
  • Transparentność: umożliwia każdej osobie sprawdzenie, czy obiekt posiada ważną etykietę zgodności i przejrzenie na mapie innych oddziałów posiadających ważne certyfikacje. Wszystkie dostarczone informacje mogą być ponownie wykorzystywane przez klientów na ich własnych stronach internetowych i w aplikacjach oraz przez osoby zewnętrzne zgodnie z zasadą otwartych danych.

ZNAJDŹ OBIEKTY OZNACZONE ETYKIETĄ SAFEGUARD

W przypadkach, w których wznowienie działalności musi się odbyć jak najszybciej, Bureau Veritas oferuje również firmom możliwość rejestracji online w celu szybkiego rozpoczęcia procesu składania wniosków.

By uzyskać więcej informacji na temat programu #RESTART YOUR BUSINESS WITH BV, odwiedź naszą stronę internetową lub skontaktuj się z nami pod adresem: certyfikacja@bureauveritas.com