food

KRYTERIA ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI

lut. 17 2023

II SPOTKANIE BRANŻY SPOŻWYCZEJ
23 – 24 MARZEC
ŁÓDŹ, HOTEL STARE KINO

Szanowni Państwo,

w odpowiedzi na oczekiwania naszych klientów, chcielibyśmy zaprosić na drugie Spotkanie Branży Spożywczej – Kryteria Zrównoważonego Rozwoju w Produkcji Żywności, które odbędzie się w Łodzi, w dniach 23-24 marca 2023r.

Podczas tegorocznego spotkania:

  • Paulina Szulc Kłosińska, Sustainability Consultant & GHG Verifier przybliży zagadnienia związane z redukcją emisji CO2 oraz zaprezentuje wyzwania, które niosą ze sobą nowe regulacje prawne związane z raportowaniem śladu węglowego dla przedsiębiorstw.
  • Audytor - Ekspert Jacek Markiewicz poruszy tematykę związaną z monitoringiem środowiskowym na przykładzie wymagań standardu FSSC (Food Safety System Certification).
  • Kierownik Pionu Certyfikacji branży Agri i Biopaliw Ewa Wanot podsumuje i przedstawi aktualne wymagania certyfikacyjne w świetle nowych przepisów europejskich i krajowych w zakresie przetwórstwa oraz wprowadzania na rynek produktów ekologicznych.
  • Kierownik Pionu Certyfikacji Branży Spożywczej Rafał Pietrasik, oprócz przeglądu zarządzania w obszarze IFS, BRC oraz HACCP, poruszy bardzo ciekawe zagadnienie dotyczące marnotrawstwa żywności na podstawie modelu oceny Bureau Veritas.

Tradycją stał się również udział w prelekcjach naszych klientów - w tym roku będziemy gościć Marzenę Żmijewską z firmy Viking Malt.

W programie:

  • Monitoring środowiskowy - wymagania standardu FSSC 2022
  • Ślad węglowy, a wymagania prawne w branży spożywczej
  • Redukcja emisji GHG, a strategia dekarbonizacji przedsiębiorstwa
  • Bezpieczeństwo żywności w procesie produkcji słodów i zbóż prażonych - analiza procesu produkcji oraz kontroli jakości produktów
  • Przegląd zarządzania według standardów: BRC, IFS, HACCP
  • Podsumowanie & aktualizacja wymagań - certyfikacja produktów ekologicznych
  • Zagadnienie marnotrawstwa żywności, a model oceny Bureau Veritas

Koszt spotkania:

1570 zł netto (koszt z cateringiem);

1630 zł netto (koszt z cateringiem i parkingiem na 2 doby)*

Istnieje również możliwość rezerwacji noclegów przez Bureau Veritas Polska (265 zł netto/pokój 1os. ze śniadaniem, 339 zł netto/ pokój 2os. ze śniadaniem) lub bezpośrednio na stronie hotelu.

Kontakt do organizatorów:

Patrycja Żbikowska patrycja.zbikowska@bureauveritas.com  601 699 309
Joanna Wesołowicz joanna.wesolowicz@bureauveritas.com 601 330 012
Rafał Pietrasik rafal.pietrasik@bureauveritas.com 601 757 525
Jacek Markiewicz jacek.markiewicz@bureauveritas.com 601 668 796
Ewa Wanot ewa.wanot@bureauveritas.com 691 803 185
Piotr Tomczykowski piotr.tomczykowski@bureauveritas.com 601 304 564