II SPOTKANIE BRANŻY SPOŻWYCZEJ
23 – 24 MARZEC
ŁÓDŹ, HOTEL STARE KINO
Szanowni Państwo,
w odpowiedzi na oczekiwania naszych klientów, chcielibyśmy zaprosić na drugie Spotkanie Branży Spożywczej – Kryteria Zrównoważonego Rozwoju w Produkcji Żywności, które odbędzie się w Łodzi, w dniach 23-24 marca 2023r.
Podczas tegorocznego spotkania:
- Paulina Szulc Kłosińska, Sustainability Consultant & GHG Verifier przybliży zagadnienia związane z redukcją emisji CO2 oraz zaprezentuje wyzwania, które niosą ze sobą nowe regulacje prawne związane z raportowaniem śladu węglowego dla przedsiębiorstw.
- Audytor - Ekspert Jacek Markiewicz poruszy tematykę związaną z monitoringiem środowiskowym na przykładzie wymagań standardu FSSC (Food Safety System Certification).
- Kierownik Pionu Certyfikacji branży Agri i Biopaliw Ewa Wanot podsumuje i przedstawi aktualne wymagania certyfikacyjne w świetle nowych przepisów europejskich i krajowych w zakresie przetwórstwa oraz wprowadzania na rynek produktów ekologicznych.
- Kierownik Pionu Certyfikacji Branży Spożywczej Rafał Pietrasik, oprócz przeglądu zarządzania w obszarze IFS, BRC oraz HACCP, poruszy bardzo ciekawe zagadnienie dotyczące marnotrawstwa żywności na podstawie modelu oceny Bureau Veritas.
Tradycją stał się również udział w prelekcjach naszych klientów - w tym roku będziemy gościć Marzenę Żmijewską z firmy Viking Malt.
KRYTERIA ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI
Pobierz szczegółowy program konferencjiW programie:
- Monitoring środowiskowy - wymagania standardu FSSC 2022
- Ślad węglowy, a wymagania prawne w branży spożywczej
- Redukcja emisji GHG, a strategia dekarbonizacji przedsiębiorstwa
- Bezpieczeństwo żywności w procesie produkcji słodów i zbóż prażonych - analiza procesu produkcji oraz kontroli jakości produktów
- Przegląd zarządzania według standardów: BRC, IFS, HACCP
- Podsumowanie & aktualizacja wymagań - certyfikacja produktów ekologicznych
- Zagadnienie marnotrawstwa żywności, a model oceny Bureau Veritas
Koszt spotkania:
1570 zł netto (koszt z cateringiem);
1630 zł netto (koszt z cateringiem i parkingiem na 2 doby)*
Istnieje również możliwość rezerwacji noclegów przez Bureau Veritas Polska (265 zł netto/pokój 1os. ze śniadaniem, 339 zł netto/ pokój 2os. ze śniadaniem) lub bezpośrednio na stronie hotelu.
Kontakt do organizatorów:
Patrycja Żbikowska patrycja.zbikowska@bureauveritas.com 601 699 309
Joanna Wesołowicz joanna.wesolowicz@bureauveritas.com 601 330 012
Rafał Pietrasik rafal.pietrasik@bureauveritas.com 601 757 525
Jacek Markiewicz jacek.markiewicz@bureauveritas.com 601 668 796
Ewa Wanot ewa.wanot@bureauveritas.com 691 803 185
Piotr Tomczykowski piotr.tomczykowski@bureauveritas.com 601 304 564