eco

WEBINAR: ISCC Plus - udowodnij, że Twoja firma działa zgodnie z zasadami gospodarki o obiegu zamkniętym

cze. 10 2021

Bezpłatny webinar Bureau Veritas            29 czerwca 2021        13:00–14:00 CEST

W nowej gospodarce zawartość surowców wtórnych oraz biomateriałów w produktach i ich opakowaniach będzie miała kluczowe znaczenie w porównaniu z konkurencyjnymi ofertami o mniej zrównoważonym sposobie produkcji. Istnieje kilka systemów, wśród których najbardziej znany jest ISCC PLUS. Certyfikacja ISCC PLUS zapewnia identyfikowalność w całym łańcuchu dostaw oraz weryfikuje, czy firmy spełniają krytyczne normy środowiskowe i społeczne w tym obszarze.

Dlaczego warto uczestniczyć w webinarze?

• Zapoznaj się z jednym z najważniejszych standardów certyfikacji dla biogospodarki i gospodarki o obiegu zamkniętym
  • Dowiedz się, jak uzyskać dostęp do nowych rynków dzięki certyfikacji, która potwierdza, że Twoje materiały spełniają wymogi obiegu zamkniętego.
  • Poznaj wyzwania związane z rosnącym zapotrzebowaniem na zrównoważone materiały w łańcuchach dostaw Twoich klientów i Twoich własnych.

Program:

• Kontekst rynkowy: coraz większe zapotrzebowanie na biomateriały i materiały o obiegu zamkniętym
  • Co to jest ISCC Plus i jego zalety  - Podstawowe wymagania systemu
  • Przykłady certyfikacji ISCC PLUS  - Proces certyfikacji w skrócie
  • Sesja pytań i odpowiedzi
UWAGA! WEBINAR PROWADZONY W JĘZYKU ANGIELSKIM

Prelegenci:

Szymon KOŁODZIEJCZYK – Audytor, Global Product Manager systemów ISCC / REDcert w Bureau Veritas Polska
Mark FRASER - Sustainability Market Manager w Bureau Veritas Certification